Rent Idrettslag
Rent Idrettslag
Du er her: Forside
Stor idrett - Fortjent hyllest

Stor idrett - Fortjent hyllest

Gimle sitt kollektiv brøt til slutt ned Frøya, og stakk avgårde med seieren 93 - 72 i Onsdagens kamp i BLNO. Nå har Gimle bronse i blikket..

​Håpet om medalje styrket etter seier over byrivalen Frøya.

Som det ble antydet før kampen, så ville dette bli en tøff batalje. Lokaloppgjør er ofte noe helt annet enn vanlig seriekamp, og det ble bevist i Gimlehallen Onsdag kveld.

Lagene fulgte hverandre som skygger, traff Gimle, så svarte Frøya. Frøya anført av Ali Ouakkaha og Reno Silavs, holdt tritt med alt Gimle kom med. Lars Espe fordelte ballen magisk til tider, Nick Victor, Magne Fivelstad og Anders Fjærestad senket de åpne skuddene.

Spillet bølget frem og tilbake, uten at noen fikk tak på kampen. Frøya skjøt godt og ledet på et tidspunkt med 7p, da tok Gimle timeout og spilte seg lurt og kontrollert inn i kampen igjen .

Ved første pause stod det 25 - 25.

Om første periode var en stillingskrig, så ble den forsterket i 2.periode. Bommet Gimle, så bommet Frøya. Traff Gimle, ja, da traff Frøya også. Det ble en oppvisning i treere, et kjent uttrykk i basketball kan fint benyttes om 2.periode. "Det regnet treere", hele 14 stk, der 7 traff målet.

Og ved halvtime stod det 42 - 41 til hjemmelaget.

I 3.periode ble mye "run and play", ballen fløy frem og tilbake som om det var tenniskamp.

Gimle fikk raskt en 6p ledelse, men Frøya holdt tritt enda og viket ikke en tomme. Og mot slutten av perioden hentet Frøya seg inn, og før siste periode var det fremdeles kamp på 63 - 60 til Gimle..

4.periode startet på beste mulig vis for Gimle, 4 kjappe poeng av Daniel Berg og Magne Fivelstad ga 67 - 60, før Frøya ba om timeout 45 sekunder ut i perioden.

Hvem som høstet av den timeouten, kan diskuteres. For Gimle fortsatte i samme galei, og på de siste 9 min av 4.periode, vant Gimle 26 - 12. Der Frøya ikke klarte å finne helt ut av forsvaret til Gimle, durte Gimle-kollektivet på.

Og til slutt viste tavlen 93 - 72 til Gimle, og tabellen viser Gimle på bronseplass før siste kamp mot Tromsø Storm, Lørdag 18.00 i Gimlehallen.

Kampen viste også hva andre lag skal frykte fra Gimle i sluttspillet, kollektivet, den enorme innsatsen som spillerene ligger ned for hverandre iløpet av kampen.

Eller er det Audun og Frederik som skal ha æren for at guttene sitt kollektiv arbeid?

Uansett var dette årets kamp i Gimlehallen, fullpakket hall, enorm stemning og en kamp verdt å snakke om.

6 spillere noterte seg for 10p eller mer, og de ble fordelt slik:

Magne Fivelstad - 19p

Eivind Lamo - 17p

Nick Victor og Daniel Berg - 15p

Lars Espe - 11p

Anders Fjærestad - 10p.

På Frøya hadde Silavs og Ingebrigtsen henholdsvis 20p og 17p..


BA var også på kampen, les her om Magne Fivelstad og kampen


Arrangementer
mantironstorfrelørsøn
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Meny