Elite

Elias flytter til Bergen for å satse på basketball: "Gleder meg til å spille foran Gimle-fansen"

Elias flytter fra Oslo og Centrum Tigers for å bli en del av Gimle sitt elitelag.

Kristoffer Gjerde Sætren

Av

Kristoffer Gjerde Sætren

August 21, 2024

Gimle sitt elitelag har fått et nytt tilskudd denne sesongen, da Elias, en lovende 18-åring fra Oslo, har signert for klubben. Med en solid bakgrunn fra Centrum Tigers og en sterk vilje til å utvikle seg videre som spiller, ser Elias frem til nye utfordringer både på og utenfor banen.

Fra Oslo til Bergen

Basketball ble introdusert for Elias av faren hans i ung alder, men det var først i sjette klasse at han for alvor begynte å spille. Før den tid hadde han prøvd seg på andre idretter, men det var basketen som virkelig fanget interessen. Siden da har han brukt utallige timer på banen, og det er tydelig at lidenskapen har gitt resultater.

– "Tiden min i Centrum Tigers er ubeskrivelig. Det å ha startet med basket i Centrum er nok et av de beste valgene jeg har tatt i livet. Både med tanke på hvor bra trening jeg har fått, men også med tanke på hvor mange fine minner jeg har fått med mye bra folk," forteller Elias.

Han ser spesielt tilbake på seirene i U16 og U19 NM som høydepunkter i sin tid hos Tigers, og disse opplevelsene har bare styrket hans kjærlighet for sporten.

En ny start i en ny by

Etter flere suksessrike år i Oslo, har Elias valgt å flytte til Bergen og bli en del av Gimle sitt elitelag. For Elias var det en avgjørelse som ble tatt med tanke på hans videre utvikling som spiller.

– "Grunnen for at jeg byttet til Gimle var fordi jeg mener at det er den beste muligheten for meg til å bli så god som mulig. Centrum har lært meg masse og utviklet meg til å bli den jeg er i dag, men jeg føler at dette er et veldig fint tidspunkt for å bytte til Gimle," sier han.

Han er allerede imponert over det han har sett i Gimle, både når det gjelder treningsintensitet og samholdet i laget. Elias ser frem til å lære av både trener Audun Eskeland og sine nye lagkamerater, og han er spent på å spille foran den energiske Gimle-fansen.

Balanse mellom skole og sport

Samtidig som han satser på basket, skal Elias fullføre sitt siste år på Norges Toppidrettsgymnas (NTG). Det å balansere skolearbeid og trening kan være utfordrende, men Elias er godt forberedt.

– "Skolearbeid har alltid vært viktig for meg. Det handler om å planlegge dagene mine for å sette av tid til både basket og skole. Det blir enda lettere nå som jeg starter på NTG, som allerede har faste tidspunkt for skole og idrett," forklarer han.

Store ambisjoner både på kort og lang sikt

Elias har klare mål for sin fremtid i basketball. På kort sikt ønsker han å utvikle seg raskt, bidra til laget og forhåpentligvis hjelpe Gimle med å sikre et BLNO-gull denne sesongen. På lengre sikt drømmer han om å kunne leve av sporten han elsker og nå et så høyt nivå som mulig.

– "Jeg har lyst til å kunne leve av basket. Lyst til å bli proff på et så høyt nivå som mulig og se hvor langt basketball kan ta meg," sier han med et glimt i øyet.

Styrker på banen og områder for vekst

Som spiller beskriver Elias seg selv som en atletisk og rask guard, med et stort konkurranseinstinkt og en vilje til å lære. Han ser på sine største styrker som sin fart, atletiske evner, skudd og forsvarsspill. Men han er også klar over at det er områder han må jobbe videre med.

– "Jeg må forbedre beslutningstakingen min,  ballhåndtering i høy fart og off-ball forsvar," innrømmer han.

Personlige refleksjoner og forventninger

Flyttingen til Bergen markerer en stor overgang for Elias, ikke bare sportslig, men også personlig. Selv om det var vanskelig å forlate venner og familie i Oslo, ser han frem til å bli kjent med nye mennesker og utforske mer av Bergen.

– "Bergen er en fin by, så jeg vil få sett mer av den også. Jeg gleder meg nok aller mest til å møte nye folk," sier han.

En typisk dag for Elias inkluderer både morgentrening, skole, styrketrening og lagtrening på kvelden. Når han ikke er på banen, liker han å være sosial og koble av med musikk, som han alltid har med seg.

– "Jeg hater å ikke ha noe å gjøre, så jeg vil ofte møte venner og gjøre noe annet enn å bare sitte hjemme," sier han med et smil.

Et spennende år foran seg

Med sitt talent, sin dedikasjon og sine ambisjoner, er det ingen tvil om at Elias har en lys fremtid foran seg. Gimle-fansen har mye å se frem til denne sesongen, og Elias er klar til å gjøre sitt beste for å bidra til lagets suksess.

– "Gleder meg masse til å spille hjemmekamper foran Gimle-fansen. Det har jeg hørt og sett mye bra av," avslutter han.

Gimle har virkelig fått en spiller å følge med på i årene som kommer.

Les Neste

Ditt ønske om nyhetsbrev er registrert.
Oops! Noe gikk galt. Er epostadressen din rett?