Elite

Hallvard Staff er tilbake!

Etter noen tunge måneder preget av sykdom, er Hallvard nå klar til å entre parketten sammen med resten av lagkameratene.

Kristoffer Gjerde Sætren

Av

Kristoffer Gjerde Sætren

October 18, 2024

Hallvard Staff er snart tilbake – klar for å dominere igjen

 

Forrige sesong var Hallvard Staff en av de viktigste brikkene i Gimle Basket. Han snittet imponerende 17,9 poeng, 9,4 returer og 1,2 blokker per kamp, og ble den eneste nordmannen som ble tatt ut på BLNO sitt All-Star-lag. Men sommeren og de siste månedene har vært tøffe for Hallvard.

 

I begynnelsen av august merket Hallvard noe unormalt etter en joggetur – leggen hans hovnet opp kraftig. Det som i utgangspunktet kunne ha virket som en liten skade, viste seg å være langt mer alvorlig. Etter undersøkelser på legevakten ble det oppdaget en blodpropp i hovedpulsåren i leggen. Senere ble det også funnet blodpropper i lungene – en farlig tilstand som heldigvis ble oppdaget tidlig.

 

"Blodpropp i unge, friske mennesker er veldig sjeldent, så jeg måtte gjennom utallige undersøkelser og tester for å finne ut hva som var årsaken. Fysisk har det vært mye stillesitting på grunn av smertene og hevelsen i leggen. Det har vært en tøff periode," forteller Hallvard.

 

Selv om blodproppene kunne bli behandlet, var det fortsatt en usikkerhet rundt omfanget og hvor lang tid det ville ta før Hallvard kunne være tilbake på banen. Legene informerte om at blodproppene kunne ta uker eller måneder å forsvinne, og Hallvard måtte tidlig sette helsen foran basketballen.

 

"Første tanken min var at det var rimelig urettferdig. Det var dårlig timing, og utrolig kjipt å sette en stopper for sesong oppstarten," sier Hallvard.

 

Mental påkjenning og usikkerhet

En av de største utfordringene for Hallvard har vært den mentale påkjenningen av usikkerheten rundt situasjonen. Gjennom mange undersøkelser var det en periode der det var tvil om han i det hele tatt kunne fortsette med basketball.

 

"Det var tungt å høre fra legene at det var en risiko for at jeg kanskje ikke kunne fortsette. Det var den tyngste delen – uvissheten."

 

Til tross for motgangene har Hallvard holdt seg positiv og motivert. I september, etter en måned med sykehusbesøk, returnerte han til Gimle-laget.

 

"Å komme tilbake til laget var utrolig motiverende. Jeg ble tatt godt imot av alle med smil og klemmer, og det var veldig fint å være tilbake i basket miljøet igjen."

 

Fokus på styrketrening og støtte til laget

Selv om han ikke har kunnet delta på banen, har Hallvard fortsatt fulgt laget tett og fokusert på styrketrening.

 

"Tiden uten basketball har gått greit, og jeg har fått fokusert på andre ting som styrketrening. Alltid gøy å kunne løfte så mye du vil uten at du er redd for at det skal ødelegge for basketen. Men jeg har selvfølgelig savnet å spille mest."

 

Hallvard har også brukt tiden på å bidra til laget på andre måter, og han har vært imponert over hvordan andre spillere har tatt mer ansvar mens han har vært ute.

 

"Jeg syns Haakon har tatt enorme steg og sklidd perfekt inn i en større rolle,"sier Hallvard og gir ros til lagkameraten.

 

Fremtiden ser lys ut

Nå ser Hallvard frem til å komme tilbake for fullt og gjøre det han elsker mest – å spille basketball. Han er optimistisk med tanke på fremtiden og er fast bestemt på å bidra til Gimle Baskets suksess denne sesongen.

 

"Fremtiden ser lys ut. Jeg bygger meg opp dag for dag og ser frem til nytt år med dunke show og å vinne kongepokalen med Gimle."

 

Gimle Basket-fansen kan glede seg til å se Hallvard tilbake på parketten, klar for å fortsette der han slapp. Allerede lørdag kan du se Hallvard i aksjon mot Ammerud i Haukelandshallen klokken 13:30!

Velkommen tilbake, Hallvard.

Les Neste

Ditt ønske om nyhetsbrev er registrert.
Oops! Noe gikk galt. Er epostadressen din rett?