Forventningene var store før onsdagens oppgjør mot Fyllingen Basket, men en forferdelig førsteperiode ødela nok en gang.

December 16, 2020

Eivind Lamo var enorm mot Fyllingen. Foto: Nicholas Noreng.

Det endte med tap i siste kamp før nyttår. Dermed går Gimle til pausen på tredjeplass på tabellen med ni seire og tre tap.

Kjempet i oppoverbakke
Som mot Bærum for to uker siden startet Gimle tamt i første periode og lå under med 11 poeng, 14 - 25. Bouna Ndiaye storspilte for Fyllingen og hadde hele 15 av Fyllingens poeng etter en periode. Andre periode var noe bedre for Gimle, som vant perioden 25 - 19 og gikk dermed til pause "kun" seks poeng bak. Men resten av kampen ble en kamp i oppoverbakke. Gimle kuttet ned på forspranget flere ganger, men ledet av sine fire stjerner Bouna Ndiaye, Magne Fivelstad, Peter Bullock og Jordon Harris klarte Fyllingen gang på gang å holde avstand.

I fjerde periode fikk Gimle kontakt, og under fem minutter igjen på kampuret sto det 75 -75. En trepoenger hver for Ndiaye og Bullock sørget for at Fyllingen fikk luken de trengte og Gimle kom aldri om kapp.

Dårlig start igjen
Igjen var det altså en dårlig start som ga Audun Eskelands mannskap et dårlig utgangspunkt. Det er ikke Audun særlig fornøyd med.
- Vi møtte ikke opp klare til kamp. Bouna scoret 15 poeng i første perioden, så da var han selvsikker resten av kampen og kunne treffe store skudd. Peter dominerte med viljen sin. Vi gjorde ikke det vi hadde trent på og avtalt i pick and roll forsvar, så vi endte opp med å gi opp skudd på Fyllingens premisser, samt at vi var i for mye rotasjoner, er en skuffet treners umiddelbare reaksjon etter kampen.

- Må være ydmyke og jobbe knallhardt
Nå er det pause frem til over nyttår. Da starter Gimle med en bortehelg mot Bærum og Asker, før neste hjemmekamp er 10. januar mot serieleder Kongsberg Miners. Frem mot det er Audun klar på hva som må gjøres.
- Vi er nødt å endre den kollektive innstillingen vår for å kunne snu dette. Spillere må komme seg i vektrommet, trene kondisjon og jobbe seg mentalt gjennom dette. Så må vi være ydmyke i forhold til hvor mye innsats vi må ha i hver kamp. Da snur vi det.

I dagens kamp var Eivind Lamo enorm for Gimle. Med sine 21 poeng, 12 returer og tydelige vilje holdt han Gimle i kampen. Chavares Flanigan var også meget god med sitt sedvanlige gode forsvar, 14 poeng og hele 11 assists.

For Fyllingen var det Bouna Ndiaye som var det store problemet, den tidligere Gimlespilleren scoret 28 poeng. Fyllingen som lag traff også på 45 prosent av trepoengerne sine.

- Forsterkninger kommer over nyttår
Selv om de to siste kampene har vært en skuffelse for Gimle, så har høstsesongen sett under ett vært god. Over nyttår satser Gimle på at både Milovan Savic og Kurt Ali Ouakkaha Størseth er klare til å hjelpe lagkameratene.

Vi vet lite om hvor mange tilskuere som blir tillatt på kamper etter nyttår, men vi håper at vi kan invitere enda flere i den spennende innspurten av BLNO. I dag var det kun 50 tilskuere i hallen, men stemningen var faktisk enorm da Gimle begynte å kutte innpå.

Med det ønsker BLNO-laget god jul og vi gleder oss til det nye året.