Elite

Kon Anguik: Ny signering klar til å løfte Gimle Basket

Kon Anguik fra Australia har signert for Gimle og tar turen til byen mellom de 7 fjell.

Kristoffer Gjerde Sætren

Av

Kristoffer Gjerde Sætren

September 3, 2024

Gimle Basket ønsker Kon Anguik velkommen

Vi er glade over å kunne annonsere signeringen av Kon Anguik, en allsidig og dynamisk spiller som er klar til å gjøre en stor forskjell for laget. Anguik, opprinnelig fra Australia, bringer med seg verdifull erfaring og et sterkt ønske om å bidra til at Gimle fortsetter sin vinnertradisjon.

Hvorfor Kon valgte Gimle Basket

Da Kon Anguik ble spurt om hvorfor han valgte å bli med i Gimle Basket, trakk han frem muligheten til å spille profesjonell basketball i Europa som en viktig motivasjon. Men det som virkelig tiltrakk ham til Gimle, var lagets status som en toppklubb i BLNO. "Gimle har vunnet to titler i 2022 og 2023, og jeg er motivert til å hjelpe Gimle Basket med å vinne enda en tittel denne sesongen," forteller Anguik. Hans sult etter seier og dedikasjon til å opprettholde Gimles høye standarder vil utvilsomt gi energi både til laget og fansen.

En allsidig spillestil

Kon Anguik beskriver sin spillestil som svært allsidig. "Offensivt liker jeg å løpe i transition og angripe kurven, men også skyte fra utsiden," sier han. På defensiven er han en spiller som kan dekke flere posisjoner. Med sin høyde, lange armer og raske føtter kan han både dekke mindre spillere og store forwards. "Fans kan forvente å se høy energi i forsvar, atletiske spill ved kurven, og presis trepoengsskyting fra meg," legger han til.

Personlige Mål

For Anguik er lagets suksess det viktigste. "Mitt ultimate mål er å hjelpe Gimle Basket til å vinne en tittel. Jeg har ingen spesifikke personlige mål; jeg kan score, være playmaker eller ta returer, og jeg er villig til å gjøre det som trengs for å hjelpe laget med å vinne," sier han.

Basketballreisen

Kon Anguik begynte med organisert basketball da han var 17 år. Han spilte fire år på college i USA på NCAA Division 2-nivå ved Coker University. Etter college har han spilt fire sesonger i Australia på NBL1-nivå, og hans siste lag var Goldfields Giants. Nå tar han turen til Bergen og Gimle Basket.

En Hilsen til Gimle Basket Fansen

Til slutt har Anguik en melding til alle Gimle Basket-fans: "Hei Gimle Basket-fans, jeg kan ikke vente med å møte dere og spille hardt for dere alle. Denne sesongen kommer til å bli veldig spennende for Gimle Basket, og jeg gleder meg til å komme i gang."

Gimle Basket ser frem til en spennende sesong med Kon Anguik på laget!

Les Neste

Ditt ønske om nyhetsbrev er registrert.
Oops! Noe gikk galt. Er epostadressen din rett?